- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Zo všetkych receptov na pizzu snáď najväčšia klasika je pizza Margherita. Zdanlivo jednoduchá kombinácia surovín, ale chutí božsky :)
Uvedené suroviny na cesto dáme do misky a vodu prilievame postupne, podľa potreby. Spracujeme pevnejšie cesto, ktoré sa nelepí na misku ani ruky, je hladké a vláčne, elastické.
Takto spracované, ešte nenakysnuté zabalíme fóliou a dáme do chladničky do druhého dňa.
Na druhý deň cesto pred pečením ešte raz premiesime, rozdelíme na dva bochníky a necháme chvíľku vonku pri izbovej teplote. Cesto je na dva plechy.
Každý kus cesta trocha pomúčime a rukami najskôr povyťahujeme okraje. Potom chrbátom rúk povyťahujeme cesto od stredu ku krajom. Takto vytiahnuté cesto som položíme na suché plechy. A už treba rozpáliť rúru na maximum.
Omáčka: Na panvičke na olivovom oleji orestujeme na jemno nasekané rajčiny s cibuľkou, pridám trocha rajčinového pretlaku. Omáčku necháme zredukovať na hustejšiu konzistenciu. Nakoniec pridáme rozotretý cesnak a nasekané čerstvé bylinky. Bazalka je najlepšia, ak nemáte tak oregano a tymián.
Vychladnutú omáčku natrieme na pizzové cesto. Dôležité však je nenatrieť toho na pizzu veľa - nepodmočiť ju. Na pizzu rozložíme kolieska paradajky a mozarelly.
Pizzu som šupneme do rozpálenej trúby na maximum a pečieme asi 8 minút, kým zozlátnu okraje. Tie ešte horúce potrieme olivovým olejom.
Komentáre
David ~ 26. november 2022 - 6:24
Omajdu na pizzu robim jednoduchsiu podla janka https://www.sefkuchari.sk/?p=4621 cibulka mi tam moc na pizza omajde nehra, mozte skusit, tato je ozaj jednoducha
labus ~ 7. september 2015 - 8:36
skvelá, a rýchlo hotová keď je už cesto pripravená deň vopred , rýchla večera ...a ako skvelo im chutila, trošku som sa obávala tých 275 st. nakoniec sa piekla rovných 9 min.
labus ~ 6. september 2015 - 3:03
skvelé, už je cesto pripravené a zajtra šup- rýchla večera je na svete a syn sa poteší pizzu miluje
womAnka ~ 3. júl 2014 - 6:46
jedno malé cestíčko s láskou uhnietené, ležalo si v celofáne pekne zabalené...nejak sa mu nechcelo ležať si len v chladničke, rozbehlo sa cez tri vrstvy celofánu, k rajčine a mrkvičke....do rána si klebetili, spievali a hrali sa, čo tam potom, že gazdiná o pol osmej zahíka...jej ruky však nelenili, premiesili nezbedu,dobrá pizza z toho bola, veru dobrá k obedu :D tož dnešný prvý pokus o pizzu :D
remperitka ~ 11. august 2013 - 11:27
podobne aj ja robievam pizzu (ale robím vždy 400 muka, 2dcl voda a dávam celú kocku droždia) a nedávno sme si tiež pochutnávali :) naša obľúbená kombinácia - paradajkový zaklad s cesnakom, šunka, paradajky, olivy cibuľa, bazalka, syr a poliať rozšľahaným vajíčkom..... no proste každý akú má rád :) pizza je vynikajúca akákoľvek :)