- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo opečeným iným druhom údeniny, ako sú klobásy, špekáčky alebo párky. Na vrch hrachovej kaše sa dá osmažená cibuľka a zajedá sa krajcom čerstvého chleba.
Suroviny
Suchý polený lúpaný hrach poriadne prepláchneme vodou a necháme ho pár hodín namočiť vo vode. Najlepšie cez noc, je potom rýchlejšie uvarený. Potom hrach v čistej vode (asi jeden liter) privedieme pomaly k varu a uvaríme do mäkka spolu s bobkovým listom. Počas varu sa tvorí pena, ktorú môžeme pre lepšiu chuť kaše odobrať.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
ivkaa ~ 21. február 2024 - 4:16
V ktorej faze sa pridava cesnak? V surovinach ho vidim, no v postupe uz nie. Dakujem :)
Zuzi ~ 14. september 2015 - 12:59
Môj otec to volá "Jánošíkov šmyk" :-)
emko ~ 14. september 2015 - 13:13
In reply to Môj otec to volá "Jánošíkov by Zuzi
:))
Preco?
Tana ~ 14. september 2015 - 14:15
In reply to :)) Preco? by emko
Asi že baba nasypala Janosikovi hrachu :-) ale lubi sa mi to!
orinka ~ 13. február 2014 - 3:56
Hrachovou kaši milujeme! Jen po namočení vodu slévám, protože v nové není tolik dýmotvorných:) látek. Já vařím bez bobkového listu, ke konci dávám utřený česnek a sůl. Přiznám se, že nedávám ani zásmažku, když se to pomixuje, není třeba. Omastí se to cibulkou na sádle. Ani uzeninu nemusíme mít, stačí volské oko. Je to výborné zimní jídlo.
womAnka ~ 26. november 2013 - 5:23
dnes na večeru....s domácou klobáskou :)
Babetta ~ 17. september 2013 - 7:37
Výborná kaše...