- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Jednoduché, rýchle, chutné. Ešte k tomu aj lacné :) Keď kuraciu pečeň na tento spôsob ochutnáte, už inú ani robiť nebudete.
Pečeň je mäkká, šťavnatá a cibuľa s výpekom na čerstvom chlebíku je geniálna! Všeobecne je kuracia pečeň chuťovo menej výrazná a jemnejšia, než pečeň bravčová. Hodí sa tiež na prípravu domácej paštéty. A samozrejme nesmie chýbať v knedlíčkoch do nedeľnej polievky :) Dbáme hlavne na to, aby bola pečeň čerstvá a dôkladne očistená.
Pečieme na 220 stupňov tak dlho, pokiaľ sa voda skoro všetka neodparí. V polovici pečenia je dobré pečienky obrátiť, nemiešať! Pri pečení nezakrývame, pretože nechceme pečienky dusiť, ale piecť. Kuracie pečienky na tento spôsob sú krásne mäkučké a šťavnaté. Pečienky sa takto nerozprpľú. Ich chuť dokresľuje pečená cibuľa s cesnakom. Stačí vám len čerstvé pečivo, tatarka a večera je raz-dva.
Komentáre
slivo ~ 16. september 2019 - 12:52
vynikajuce a jednoducha priprava!
emko ~ 17. september 2019 - 9:35
In reply to vynikajuce a jednoducha by slivo
Také sú najlepšie, ďakujem :)
Dianka ~ 25. marec 2019 - 3:32
Dobrý deň, veľmi pekne ďakujem za recept, je výborná! Pripájam aj foto - ako sa podarila mne :)
Veľmi často sa inšpirujem receptami od Vás a vždy sme s výsledkom ja aj priateľ - najnáročnejší stravník - spokojní :) (robila som už placky, frankfurtskú polievku, vianočné pečivo, domáce rožky, ...)
Veľké ĎAKUJEM ešte raz!
emko ~ 1. apríl 2019 - 14:17
In reply to Dobrý deň, veľmi pekne by Dianka
Som veľmi rada, že chutí :)
Veru náročný stravníci sú vždy veľkou výzvou :)
kimlo ~ 24. máj 2017 - 9:00
Robievam ju, výborná vec!
rasťo ~ 3. február 2016 - 3:09
trebalo by vyskušať som pečienkovy tip
zutu ~ 17. november 2015 - 12:54
Pani Tani,
chcem sa spytat, dali ste aj bielu aj cervenu cibulu? Teda podla obrazku tak usudzujem....diky
emko ~ 17. november 2015 - 5:50
In reply to Pani Tani, by zutu
ano, ale pouzi, aku mas,
az tak vyrazny rozdiel to nebude :)
svetlany40 ~ 12. marec 2015 - 6:03
Pecienka je makkucka , jedna basen . Musim sa priznat , v navale kucharskej vasne som si neprecitala TIP a ja som ju udusila :D , nevadi , mam co vylepsovat . Uz teraz som zvedava na ten rozdiel , ked ju budem piect bez pokrievky .
Tana ~ 15. marec 2015 - 6:30
In reply to Pecienka je makkucka , jedna by svetlany40
Hlásim príchod :-))
Nestratila som sa, už som tu :-)
díky za foto :-) vlastne aj za iné fotky čo si pridala pod moje recepty
nyja ~ 28. február 2015 - 2:11
Onedlho budeme doma reprízovať túto delikatesu. Pri spomienke na ňu len pregĺgam, ako mi slinky tvoria :-) Ďakujem Tánička za perfektný recept .
Tana ~ 1. marec 2015 - 7:35
In reply to Onedlho budeme doma by nyja
Najskôr sa ospravedlňujem, že odpisujem až teraz, som v štádiu sťahovania do nového bytu a zatiaľ nemám svoj internet. Každopádne ďakujem za fotku a som rada, že si sa podelila so mnou o svoju skúsenosť s receptom :-)
svetlany40 ~ 12. marec 2015 - 6:14
In reply to Najskôr sa ospravedlňujem, že by Tana
a ja , ze kde ste sa nam ,,stratila,, ..... uz nad tym par dni premyslam . Zahada vyriesena 😄 , prajem pekne nove byvanie .
emko ~ 12. marec 2015 - 7:09
In reply to a ja , ze kde ste sa nam , by svetlany40
uz coskoro bude mama zase plne online, zatial vsetkych pozdravuje ;)
nyja ~ 27. február 2015 - 6:33
Ahoj Táni,
dnes som robila túto tvoju pečienku. Je to mňamina de luxe. Ďakujem, Táni a ľutujem, že som nevyskúšala už skôr. Pritom je to úplne jednoduché a dokonalá mňamka. A tá vôňa, ktorá sa šírila z kuchyne... to sa nedalo vydržať :-) Proste perfektné.
Parisienne ~ 23. február 2015 - 4:14
mozem sa opytat ako amater v priprave kuracej pecienky, kolko priblizne sa ma nechat v trube, nech pri tom nemusim stat :) dakujem
Tana ~ 26. február 2015 - 9:12
In reply to mozem sa opytat ako amater v by Parisienne
Dokiaľ sa ti nevypečie prebytočná tekutina, neboj, nestvrdne :-)
Parisienne ~ 26. február 2015 - 10:39
In reply to Dokiaľ sa ti nevypečie by Tana
Aj po 45 minutach som tam stale mala dost vody, nakoniec som to vybrala, lebo uz som bola hladna a tvarila sa ze je to na stave :) Ma to tam teda ostat aspon hodinu? Myslela som ze kuracia pecen je rychlejsie hotova, mozem sa opytat kolko to tam priblizne nechavate vy?
Tana ~ 27. február 2015 - 8:28
In reply to Aj po 45 minutach som tam by Parisienne
Ja to tam nechávam asi jeden a pol hodiny :-)
Parisienne ~ 27. február 2015 - 11:19
In reply to Ja to tam nechávam asi jeden by Tana
Tak potom uz chapem, som myslela, ze chyba bola v mojej trube :). Dakujem, ale manzel potvrdil, ze je to najlepsie pripravena pecen aku jedol!
danielka123 ~ 16. február 2015 - 10:38
vyskúšala som,vynikajúce
Kiga ~ 17. november 2014 - 4:35
Práve sa mi to pečíe..výsledok zatoaľ neviem...ale teším sa naň. Privítal by som aspoň orientačný čas pečenia. Ako mám vedieť, že som v polovici?
Tana ~ 17. november 2014 - 4:42
In reply to Práve sa mi to pečíe. by Kiga
Orientačne som piekla asi jeden a pol hodiny, záleží v akom pekáči pečieš a akú máš rúru. Teplovzdušná pečie ináč ako klasická, tam nastavujem čas o 20 stupňov väčší.
Zuzi ~ 8. október 2014 - 9:07
Navarené, zjedené, brucho vypučené :-) zalejem to vínkom. Frajer ešte vyškrabuje pekáčik....Tánička vďaka vám si ma možno aj vezme :-)
Tana ~ 8. október 2014 - 9:18
In reply to Navarené, zjedené, brucho by Zuzi
Jáj Zuzi moja len nech vyškrabuje, vylizuje... tak treba na chlapov a nepotrebuješ ani sexi prádlo :-))))
A keď si ťa vezme, pôjdem vám na svadbu.
Oboch vás zdravím - na zdravíčko :-)
Lilienne ~ 15. november 2013 - 13:19
Dnes som ju urobila na večeru s írskym zemiakovým pyré. Bola naozaj skvelá, ďakujem za super recept, všetci pri stole si veľmi pochvaľovali! :-) A to nehovorím o tom, ako nádherne po nej rozvoniaval celý dom! :-))
Tana ~ 15. november 2013 - 4:13
In reply to Dnes som ju urobila na večeru by Lilienne
Ďakujem pekne za peknú fotku a za komentár :-)
Mária ~ 4. september 2013 - 4:06
Táni, už sú v rúre, začínajú voňať .... :) myslím si, že rodinu poteším výbornou večerou, urobím aj opekané zemiaky a šalát, ďakujem za ďalší výborný recept :)
MisaRau ~ 28. august 2013 - 12:02
Táni, velmi se těším na dnešní oběd, ta vůně, co se mi včera linula z trouby.. Mňam :) a dělá se to všechno vlastně samo! Díky za super inspiraci a těším se na další recepty.. a v zásobě mám zaškrtané už další, co bude "potřeba vyzkoušet"!
Tana ~ 28. august 2013 - 3:45
In reply to Táni, velmi se těším na by MisaRau
To som rada Miška :-)
Rutto ~ 25. august 2013 - 13:44
..vyborne (ked mam davam aj zlte cherry rajcinky)
besna-lienka ~ 23. august 2013 - 9:43
Dobrý deň Táňa,
predvčerom som spravil tento recept doma a úplne som odpadával pri jedení.
Vážne to bol pre mňa gurmánský zážitok.
Tana ~ 23. august 2013 - 9:47
In reply to Dobrý deň Táňa, by besna-lienka
To ti verím, poznám veľmi dobre tie stavy, keď neveríš a uveríš. Len dúfam že po tom gurmánskom zážitku tá tvoja lienka nezbesnela, veď huby tam neboli :-))))
Ďakujem za komentár a vitaj medzi nami :-)
MisaRau ~ 17. august 2013 - 14:28
Táninka, tu ma máš a už vím, co s těmi játry, co jsem nedávno koupila :)
Tana ~ 17. august 2013 - 10:10
In reply to Táninka, tu ma máš a už vím, by MisaRau
No to zírám Miška, vitaj medzi bonvivánmi :-)
niko ~ 16. august 2013 - 8:43
Kedze sa vesmiry stretli a ja som si prave dnes u mojich spriaznenych masiarov v trznici doniesol pecienku, netusiac co z nej urobim, navaril som podla receptu. Navaril ci napiekol? Kedze v rure tak napiekol! Jasne.
Hned som siel sem, zacal hladat "pecienky" a kedze druhy recept je s hovadzou alebo bravcovou, vyslo na toto. Slaninu som nemal, tak som dal pikantnu klobasu. A kedze mam rad fakt stiplave, nakrajal som tam jalapeno co mi dal zadara zeleninar vo vedlasom stanku. Vysledok? NAJVACSIA MNAMKA!!!
Tana ~ 16. august 2013 - 8:46
In reply to Kedze sa vesmiry stretli a ja by niko
Komentár od chlapa na tejto stránke sa extra cení a som rada, že je práve pod mojim receptom :-) Vďaka za super fotku a prajem dobrú chuť !