Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete prekvapení, ako si tento recept obľúbite. Nemusia sa báť ani začiatočníci.

Podľa tohto receptu urobíte 8 veľkých (alebo 12 menších) slaných rožkov.

Veľké slané rožky

Suroviny

Ak máme pekárničku, vložíme do nej suroviny v tom poradí, v akom sú uvedené, necháme cesto vykysnúť a vymiesiť. Alebo pripravíme z droždia, vody a cukru kvások, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto ručne. Necháme kysnúť, aby znásobilo svoj objem.

Cesto rozdelíme na 8 dielov. Každý kúsok vyvaľkáme na obdĺžnik, ale nie až úplne ku kraju. Vznikne hrubšia časť, okolo ktorej začneme postupne namotávať rožky.

Dlaňami rožky ešte pritlačíme a "vyšúľame" do dlhého tvaru. Potom ich položíme na plech, postriekame rozprašovačom s vlažnou vodou a posypeme soľou a rascou. Necháme podkysnúť asi 20 až 30 minút na teplom mieste, napríklad v rúre vyhriatej na 35 stupňov.

Rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov necelých 20 minút. Pred pečením ich ešte raz postriekame vodou. Upečené rožky z rúry preložíme vychladnúť na mriežku, aby mali aj odspodu vzduch a nezvlhli.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 01.10.2013 - 08:48

Ty si teda šikovnica ... už máš napečené rožky k raňajkám ... ale fakt sú krásne ... dobré ráno a pekný deň ... :)

Zobraziť profil emicka1523
~ 01.10.2013 - 19:30

noo tu su moje Tanicka:)chutia vynikajuco...vyzeracku maju troska inu..nie su take leskle ako tvoje:)ale suproveee:)dakujem pani ucitelka:):)

Zobraziť profil kamilka
~ 01.10.2013 - 20:45

Toto su najlepsie rozky na svete!!!!!

Zobraziť profil 5nana
~ 02.10.2013 - 09:38

KDe dostať kúpiť sladenku ?

Zobraziť profil Táňa
~ 02.10.2013 - 15:07

Ja som ju kúpila v zdravej výžive, ale videla som ju aj v DM drogérii.

Zobraziť profil martina
~ 21.11.2013 - 22:39

Tani, muzu misto sladenky pouzit obyc.cukr?

Zobraziť profil hjindriska
~ 22.01.2014 - 11:09

Už dlouho podle tohoto rohlíky peču, opravdu to je nejlepší recept, a že už jsem zkoušela různé recepty dost dlouho -:). Jen jsem je trochu vylepšila - všechny poměry jsou stejné, jen kvásek umíchám večer a ráno dávám vše ostatní. Skvělé. Děkuji

Zobraziť profil vanilka111
~ 13.03.2014 - 11:06

Ja som tieto úžasné rohlíčky ešte trochu pozmenila, 50g hl. múky som vymenila za 50g celozrnnej ražnej a pridala ešte asi 50ml vody, a trochu ľanových semienok zlatých aj tmavých a urobila som hebké pečivko. Sú výborné.

Zobraziť profil Žirafka
~ 12.04.2014 - 12:11

Táni, recepty na domácí pečivo s použitím sladěnky jsem poprvé viděla na webu Pekarnomanie. Díky tomu jsem si ji také pořídila a chystám se ji vyzkoušet. Vím,že majitelka webu doporučovala pro toho,kdo nemá doma sladěnku ji nahradit třeba medem. Rohlíky vypadají senzačně, recept si hned ukládám. Hezký den .............

Zobraziť profil Táňa
~ 12.04.2014 - 12:14

Tiež som si sladenku kúpila len vtedy, keď som začala piecť, dovtedy mi jej nebolo treba, ale všetko pečivo s ňou je super!

Zobraziť profil Zuzliak
~ 16.04.2014 - 18:03

Mliaaaaam - no preco nie si blizsie? ;-)

Zobraziť profil Tuška
~ 14.09.2014 - 14:14

Rožteky robím často. Mám ich rada iba s maslom. Vyborný recept. Ďakujem.

Zobraziť profil Tatiana
~ 29.09.2014 - 21:22

Táni, najlepšie rožky, aké som vyskúšala, sú zo špaldovej, miesto tej polohrubej hrubá špaldová, vôňa a chuť rožkov, no a tvoje sendviče to je u mňa prim, kedže sa mi nedalo prihlásiť,pridám foto aj tam, pečené ak nie 20 x tak ani raz, vdaka moja

Zobraziť profil Táňa
~ 30.09.2014 - 15:23

Pekná fotka Táni, budem si musieť aj ja tú špaldovú múku kúpiť a niečo vyskúšať. ľudia pýtajú zdravšie varianty a ja som stále niekde pozadu :-)

Zobraziť profil silvuska
~ 27.02.2015 - 21:49

Prave upecene :) su fantasticke, perfektne proste mnaaaaam :)