- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete prekvapení, ako si tento recept obľúbite. Nemusia sa báť ani začiatočníci.
Podľa tohto receptu urobíte 8 veľkých (alebo 12 menších) slaných rožkov.
Sladenku v recepte môžeme nahradiť medom, alebo cukrom.
Ak nemáme čerstvé droždie, použijeme sušené:
7 gramov alebo 2 KL sušeného droždia = 20 gramov čerstvého
Ak máme pekárničku, vložíme do nej suroviny v tom poradí, v akom sú uvedené, necháme cesto vykysnúť a vymiesiť. Alebo pripravíme z droždia, vody a cukru kvások, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto ručne. Necháme kysnúť, aby znásobilo svoj objem. Ak pekárničku nemáme, použijeme podobný postup ako na klasické kysnuté rožky.
Cesto rozdelíme na 8 dielov. Každý kúsok vyvaľkáme na obdĺžnik, ale nie až úplne ku kraju. Vznikne hrubšia časť, okolo ktorej začneme postupne namotávať rožky.
Komentáre
silvuska ~ 27. február 2015 - 10:49
Prave upecene :) su fantasticke, perfektne proste mnaaaaam :)
Tatiana ~ 29. september 2014 - 11:22
Táni, najlepšie rožky, aké som vyskúšala, sú zo špaldovej, miesto tej polohrubej hrubá špaldová, vôňa a chuť rožkov, no a tvoje sendviče to je u mňa prim, kedže sa mi nedalo prihlásiť,pridám foto aj tam, pečené ak nie 20 x tak ani raz, vdaka moja
Tana ~ 30. september 2014 - 5:23
In reply to Táni, najlepšie rožky, aké by Tatiana
Pekná fotka Táni, budem si musieť aj ja tú špaldovú múku kúpiť a niečo vyskúšať. ľudia pýtajú zdravšie varianty a ja som stále niekde pozadu :-)
Tuška ~ 14. september 2014 - 4:14
Rožteky robím často. Mám ich rada iba s maslom. Vyborný recept. Ďakujem.
Zuzliak ~ 16. apríl 2014 - 8:03
Mliaaaaam - no preco nie si blizsie? ;-)
Žirafka ~ 12. apríl 2014 - 14:11
Táni, recepty na domácí pečivo s použitím sladěnky jsem poprvé viděla na webu Pekarnomanie. Díky tomu jsem si ji také pořídila a chystám se ji vyzkoušet. Vím,že majitelka webu doporučovala pro toho,kdo nemá doma sladěnku ji nahradit třeba medem. Rohlíky vypadají senzačně, recept si hned ukládám. Hezký den .............
Tana ~ 12. apríl 2014 - 14:14
In reply to Táni, recepty na domácí by Žirafka
Tiež som si sladenku kúpila len vtedy, keď som začala piecť, dovtedy mi jej nebolo treba, ale všetko pečivo s ňou je super!
vanilka111 ~ 13. marec 2014 - 12:06
Ja som tieto úžasné rohlíčky ešte trochu pozmenila, 50g hl. múky som vymenila za 50g celozrnnej ražnej a pridala ešte asi 50ml vody, a trochu ľanových semienok zlatých aj tmavých a urobila som hebké pečivko. Sú výborné.
hjindriska ~ 22. január 2014 - 12:09
Už dlouho podle tohoto rohlíky peču, opravdu to je nejlepší recept, a že už jsem zkoušela různé recepty dost dlouho -:). Jen jsem je trochu vylepšila - všechny poměry jsou stejné, jen kvásek umíchám večer a ráno dávám vše ostatní. Skvělé. Děkuji
martina ~ 21. november 2013 - 11:39
Tani, muzu misto sladenky pouzit obyc.cukr?
5nana ~ 2. október 2013 - 11:38
KDe dostať kúpiť sladenku ?
Tana ~ 2. október 2013 - 5:07
In reply to KDe dostať kúpiť sladenku ? by 5nana
Ja som ju kúpila v zdravej výžive, ale videla som ju aj v DM drogérii.
kamilka ~ 1. október 2013 - 10:45
Toto su najlepsie rozky na svete!!!!!
emicka1523 ~ 1. október 2013 - 9:30
noo tu su moje Tanicka:)chutia vynikajuco...vyzeracku maju troska inu..nie su take leskle ako tvoje:)ale suproveee:)dakujem pani ucitelka:):)
klaura ~ 1. október 2013 - 10:48
Ty si teda šikovnica ... už máš napečené rožky k raňajkám ... ale fakt sú krásne ... dobré ráno a pekný deň ... :)