- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Syrové pagáče sú klasická slovenská delikatesa. Na oslavách bývajú hitom. Dobre sa pri nich popíja vínko a síce majú byť malým, efektným občerstvením, je celkom ťažké nezjesť syrových pagáčov celú misu. Recept sa raz isto hodí každému, pretože niečo tak lahodné a chutné sa nedá neľúbiť :)
Výborné sú aj zemiakové pagáče, bryndzové pagáče a oškvarkové pagáče.
Alebo vyskúšajte pagáče kváskové :)
Suroviny
na cesto:
na potretie:
Kategórie
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
mirka18 ~ 13. marec 2019 - 8:38
Prosím poradíte mi, čo som urobila zle? Včera večer som zamiesila vsetky suroviny ako sa píše hore v recepte. Naozaj tam ide 250g masla? A ked v akej forme? Ja som si ho roztopila a tak pridala...ráno nebolo cesto vôbec vykysnuté, je úplne tvrdé.
Dakujem pekne za odpoved.
danielka123 ~ 26. február 2015 - 2:18
Sú vynikajúce, ani smietka neostala,prudko jedle
ajusa119 ~ 15. október 2014 - 11:02
Skvele,dakujem
Sandy ~ 6. október 2014 - 14:25
Ja som mala mierne problémy s vypracovaním cesta nakoľko nemám pekáreň a nejak som si neuvedomila, že to je v prvom bode receptu. Ale nejako som to dobojovala :D ale ešte večer som tomu veľkú šancu nedávala. A ráno ma v chladničke čakalo parádne cesto. A samozrejme som si to neprečitala poriadne čiže som davala syr až ked som ich nakrajala :) ďakujem za recept. Vyšlo mi 2,5 veľkého plechu.
Mrs. Yummy ~ 3. júl 2014 - 5:50
Suu perfektne! uplne mnam :) spravila som poriadnu varku lebo sa chystam na vikendovu chatu a veru sa nebojim ze sa nezjedia
hashka ~ 8. február 2014 - 12:26
juj, tie vyzeraju fajne, idem sa do nich pustit :)
ako je najlepsie uzavriet misku s cestom? mam dat na nu vzduchotesny vrchnak, alebo len prehodit utierku alebo foliu a nechat dychat?
a ked dam misku do vypnutej rury s izbovou teplotou, staci len pockat, kym sa cesto nafukne az po okraj?
dakujem, este sa ucim :)
elysa ~ 23. november 2013 - 10:37
Výborné... Pagáčiky upečené a aj zjedené... Nemala som doma kyslú smotanu, nahradila som ju bielym jogurtom, vôbec som im neublížila...
Rony ~ 15. november 2013 - 9:54
Výborný recept :) Už som ich piekol viackrát a vždy sa vydarili skvelo :) Pripájam fotku :)
renullka ~ 28. august 2013 - 9:30
Kým som skončila pagáče zmizli...sestrine 4 deti su vďačné kobylky :-)...a ja im rada napečiem vždy....:-)
Huhulienka ~ 12. júl 2013 - 4:25
Výborný recept a ešte lepšie pagáče ... U nás doma sa už zaradili medzi top recepty ... Všetkým nám veľmi chutia ... ďakujem
masala ~ 29. máj 2013 - 10:59
Ja som ich tiez robila. Su super, nase oblubene.
drietoma ~ 21. máj 2013 - 10:24
Vsetci, aj s navstevou sme si na nich pochutili!Velky dik za recepty!
Tana ~ 21. máj 2013 - 10:27
In reply to Vsetci, aj s navstevou sme si by drietoma
Ja ich budem musieť tiež zas upiecť :-)